Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima.
SZO preporučuje H2
Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa.
- Pčela
- Med
- Pčela i med
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) preporučuje da smanjimo unos slobodnih šećera tokom života, preporučujući odraslima i deci da ograniče unos šećera na 10% ukupnog energetskog unosa. U Velikoj Britaniji, na primer, Naučni komitet za ishranu (SACN) preporučuje da unos slobodnih šećera ne bi trebalo da prelazi 5% ukupnog energetskog unosa.sd
S obzirom na trenutnu visoku potrošnju slobodnih šećera u populaciji, postizanje takvog smanjenja unosa šećera je izazov i zahteva temeljne pristupe, uključujući promociju zdravijeg izbora i reformulaciju proizvoda.
Med hrani i od mnogih bolesti brani
U vreme kada stopa gojaznosti neprestano raste širom sveta, vlasti podstiču proizvođače hrane i pića da zamene šećere i smanjuju kalorije. Niskokalorijske zaslađivače treba koristiti za stvaranje takvih proizvoda koji će znatno smanjiti unos energije i doprineti zdravijem životu.
Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima.
Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima.
Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa.Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima.
- Pčela i med
- Med
- Pčela
Negativan uticaj
Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa.Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima.
Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa.
posetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha.
Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednSlobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa.
Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima.
Kupite ovde: (H4)
posetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, p
a su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne e
nergije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jedn