INFO Crna hronika - NISKOKALORIJSKI ZASLAĐIVAČI KAO EFIKASNO SREDSTVO U SMANJENJU „SLOBODNIH“ ŠEĆERA

Trenutne zdravstvene preporuke su da ograničimo unos „slobodnih“ šećera u ishrani.

test Foto: Mondo, Lepa i srećna

Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima.

Externi url

Interna vest

SZO preporučuje H2

Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa.

  • Pčela
  • Med
  • Pčela i med

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) preporučuje da smanjimo unos slobodnih šećera tokom života, preporučujući odraslima i deci da ograniče unos šećera na 10% ukupnog energetskog unosa. U Velikoj Britaniji, na primer, Naučni komitet za ishranu (SACN) preporučuje da unos slobodnih šećera ne bi trebalo da prelazi 5% ukupnog energetskog unosa.

S obzirom na trenutnu visoku potrošnju slobodnih šećera u populaciji, postizanje takvog smanjenja unosa šećera je izazov i zahteva temeljne pristupe, uključujući promociju zdravijeg izbora i reformulaciju proizvoda.

Med hrani i od mnogih bolesti brani

Ishrana i zdravlje (godina 2006.)

U vreme kada stopa gojaznosti neprestano raste širom sveta, vlasti podstiču proizvođače hrane i pića da zamene šećere i smanjuju kalorije. Niskokalorijske zaslađivače treba koristiti za stvaranje takvih proizvoda koji će znatno smanjiti unos energije i doprineti zdravijem životu.

Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. 

Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Foto: Mondo

 Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. 

The benefits of beekeeping

Beekeepers are an important aspect of the agriculture industry, and it is a hobby that more people are partaking. Alabama Extension Urban Regional Agent Allyson Shabel said beekeeping is a great hobby to help connect people to the environment around them.

Bee Gees

 Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa.Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima.

  1. Pčela i med
  2. Med
  3. Pčela

Negativan uticaj

Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa.Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima.

 Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa.

posetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha.

Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednSlobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. 

Antrfile is for ants

Ants are eusocial insects of the family Formicidae and, along with the related wasps and bees, belong to the order Hymenoptera.

Ant

 Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. Potencijalni negativan uticaj velikog unosa slobodnih šećera na zdravlje, povezan je sa uvećanjem težine, čime doprinosi gojaznosti, povećanom riziku od razvijanja dijabetesa tipa 2 i učestalošću karijesa. Slobodni šećeri su oni koji se dodaju hrani ili koji su prirodno prisutni u medu, sirupima i voćnim sokovima, ali ne uključuju šećere koji se prirodno pojavljuju u mleku i mlečnim proizvodima. 

Kupite ovde: (H4)

  posetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, p

a su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne e

Foto: Mondo

nergije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jednposetilo oko 50.000 ljudi od 27. maja do 5. juna kada su se na Kališu gde su mogli da uživaju u najukusnijim vrstama burgera. Ceo događaj je osim pozitivne energije samih posetioca upotpunila i svakodnevna kako elektro, tako i uživo muzika, dosta igre i plesa, i još više smeha. Starosnih granica nije bilo, pa su tako i najmlađi i najstariji bili gosti još jedn